Altılı masa üç parça

Tercih Rehberleri, Yabancı Dille Eğitim Veren Okullar Kas 08, 2022 Yorum Yok

CHP’li Gürsel Tekin’in “Bakanlık verilebilir” çıkışı ile sarsılan 6’lı masa ortaklarının iştahını yaklaşan seçim öncesi HDP oyları kabartıyor. HDP’nin oy oranını düşünen Deva Partisi, Saadet Partisi (SP) ve CHP’de konsensüs sağlanırsa masada HDP’nin de bulunması gerektiği istikametinde değerlendirmeler dikkat çekiyor. HDP’li bir masa için ise istikbal Partisi ve Demokrat Parti’de (DP) başlar karışık. YETERLİ Parti ise Kesin bir lisanla HDP’ye karşı çıkıyor.

MESELE YALNIZCA BAKANLIK DEĞİL

CHP’nin başını çektiği 6’lı masa 2 Ekim randevusuna hazırlanırken CHP’li Milletvekili Gürsel Tekin’in fitilini ateşlediği HDP’ye bakanlık verilebilir krizini aşmaya çalışıyor. Fakat masada HDP ile ilgili yaşanan külfet bununla sonlu değil. Edinilen bilgilere nazaran, 6’lı masada genel merkezler HDP’nin seçimlerde masada olup olmaması konusunda ikilem yaşıyor.

HDP OYLARI İŞTAHLARI KABARTI

DEVA, SP ve CHP’den genel reis yardımcısı seviyesinde kimi kurmaylar HDP ile seçimlerde tanımını net bir formda yapmasalar da Amel birliği yapılması kanısında. DEVA’lı kaynaklar TBMM’de bulunan ve oy oranı olan bir partinin takviyesi seçimlerde avantaj sağlanabilir görüşünde. CHP’den bir kaynak ise adayın HDP’nin oy verebileceği bir İsim olması durumunda, oy oranı bakımından Aka avantaj sağlayacak HDP ile dirsek temasında bulunulabileceği görüşünde. Tıpkı CHP’li kaynak, “Böyle bir durum cumhurbaşkanlığı seçilmelerinde matematiksel olarak öne geçirir” dedi. SP kaynaklar ise, “Meclis’te kümesi olan bir partinin takviyesinin seçimlerde oy bakımından Aka avantaj sağlayacağını” Anlatım ediyor.

MUHAFAZAKAR SEÇMEN İÇİN DEZAVANTAJ

Gelecek Partisi ve DP, HDP’ye karşı soğuk. istikbal Partili kaynaklar, HDP’nin avantajı olduğu üzere dezavantajının da olabileceğini Anlatım ederken DP’de ise, “HDP’nin, masada olması seçmen bakımından avantaj lakin muhafazakar seçmen bakımından dezavantaj” değerlendirmeleri yapılıyor. DÜZGÜN Parti’de ise genel reis Meral Akşener tarafından Anlatım edilen, “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz” açıklamasından sonra HDP’ye kapılar kapatılmış durumda.

Mehmet Güney

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL Nakit İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ Çabucak GÖR!

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir