Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı – Haritalı

Tercih Rehberleri, Yabancı Dille Eğitim Veren Okullar Kas 09, 2022 Yorum Yok

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemiz genelinin kesimli, şimal kesitlerinin yer yer Fazla bulutlu, dahil Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Antalya’nın İç bölümleri, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kahramanmaraş, Gaziantep, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl ve Ardahan etraflarının Lokal olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, öteki yerlerin az bulutlu ve Aleni geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların Kastamonu’nun doğusu, Sinop, Çorum ve Amasya etrafları ile Samsun’un batı ilçelerinde Mahallî olarak Güçlü olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzeydoğu bölümlerde biraz artacağı, öteki yerlerde Değerli bir değişiklik olmayacağı; ekseriyetle mevsim normalleri civarında seyredeceği varsayım ediliyor.

RÜZGAR: Çoklukla kuzeyli istikametlerden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kısımlarda batı ve güneybatı taraflardan hafif, Aralık Dizi orta kuvvette, şark Anadolu’nun şimal ve batısında Vakit vakit Güçlü olarak eseceği kestirim ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kastamonu’nun doğusu, Sinop, Çorum ve Amasya etrafları ile Samsun’un batı ilçelerinde Lokal olarak Güçlü olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında Güçlü rüzgar üzere aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunmalıdır.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL Nakit İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ Çabucak GÖR!

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir