Belediyeden işçilere taksitle maaş ödemesi

Tercih Rehberleri, Yabancı Dille Eğitim Veren Okullar Nis 22, 2023 Yorum Yok

CHP’li Karşıyaka Belediyesi şirketi kent A.Ş.’de çalışan 900 şahıs ile İşçi A.Ş.’deki 1400 Amele geçtiğimiz mart ayında Amel bırakma hareketi yaparak yansılarını lisana getirdi. Paklık emekçilerinin Amel bırakması sonucu ilçe genelinde çöp dağları oluştu. Maaşlarını 7-8 taksitte Meydan emekçiler borçlarını ödeyemedikleri için tefecilerin eline düştü. Emekçilerin hareketinin akabinde apar topar sendika ile görüşen Karşıyaka Belediyesi idaresi, ödemelerin en kısa müddette yapılacağını belirtince hareket sona erdi. Lakin ortadan geçen müddette değişen bir şey olmadı, kelamlar havada kaldı. Aka dertler yaşayan emekçiler yaşadıklarını SABAH’a anlattı.

‘MAAŞIMIZI 7 TAKSİTLE ALDIK’

Evli bir çocuk babası Amele A.D.: Benim Tüm gelirim, her şeyim kent A.Ş’den aldığım maaşa bağlı. Maaşların modül kesim ödenmesi, geriye dönüklerimizi alamamamız bizim Ömür şartlarımızı çok derecede kısıtladı. nihayet dört ayın maaşını 1500 lira, 2 bin lira üzere Komik sayılarla, 6-7 taksit halinde aldık. Şubat ayı için hesabımıza 2 taksit halinde toplamda 7 bin lira yattı. İçeride daha 1.5 maaş alacağımız var. Bu Nakit ne Vakit ödenecek, nasıl ödenecek bilmiyoruz. Artık işe gidip gelirken bindiğimiz otobüsün bilet fiyatını dahi karşılayamaz duruma geldik. Birden fazla Vakit yürüyerek gidip geliyoruz. Önümüz Ramazan Bayramı. Çocuğumuza bayramlık dahi alamıyoruz. Hepimiz hacizlik olduk.

AYLIK 15 BİN, YATAN 2 BİN LİRA

Kent A.Ş. çalışanı M.Y.: Sadaka verir üzere maaş veriyorlar. Maalesef birçok arkadaşımız aldığı borcu ödeyemediği için tefecilerin eline düşmüş durumda. Ben bugüne kadar bankadan 4 seferde 200 bin lira kredi çektim. Resmen batmış durumdayım. İçimizde borçlarını ödeyemediği için tehdit alanlar dahi var. Bize ‘Şirket güç durumda’ diyorlar. Ben katiyen buna inanmıyorum. İstedikleri Vakit istedikleri yere Fazla hoş bir halde harcamalar yapıyorlar. Çalışanın maaşını ödemeye gelince ‘Para yok’ diyorlar. Aylığım 15 bin lira olmasına Karşın bana ödenen Nakit bin-2 bin lira. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Cebinde Nakit olmadığı için çocuğunuzun istediği bir şeyi alamamak kadar Istırap bir durum Mevcut mı? Adeta intiharın eşiğine geldik.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir