UEFA’da Türkiye’yi rezil etti… Sahaya girip rakibe saldırdı

Tercih Rehberleri, Yabancı Dille Eğitim Veren Okullar Mar 17, 2023 Yorum Yok

Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi nihayet 16 tipi rövanşında İtalyan temsilcisi Fiorentina’yı ağırladı. Birinci maçta rakibine 1-0 yenik olan temsilcimiz, rövanşta yeterli oynayıp 1-0 öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı ve alandan 4-1 yenik ayrılarak turnuvaya veda etti. Müsabakanın nihayet dakikalarında yaşanan Hadise ise maçın önüne geçti. Atağa uğrayan Fiorentina’nın genç yıldızının nihayet manzarası Hadise oldu. İşte yaşananlar…

UEFA Avrupa Konferans Ligi nihayet 16 çeşidi rövanş maçında Sivasspor, İtalya’nın kuvvetli gruplarından Fiorentina’yı konuk etti.

Deplasmandaki birinci maçı 1-0 kaybeden temsilcimiz, rövanşta Erdoğan Yeşilyurt’un golüyle 1-0 öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı ve alandan 4-1’lik skorla yenik ayrılarak Avrupa’ya veda etti.

Sivasspor’da deneyimli orta alan Hakan Arslan, 81. dakikada direkt Kırmızı kart görerek ekibini 10 şahıs bıraktı.

MAÇIN ÖNÜNE GEÇEN OLAY

İtalyan grubu bu sonuçla Dönem atlarken, maçın nihayet anlarında yaşanan Hadise müsabakaya gölge düşürdü.

Çabanın nihayet dakikalarında Sivasspor’un 2 taraftarı alana girdi. Alana giren taraftarı yakalamak isteyen Emniyet vazifelileri, bir mühlet taraftarın ardında koştu.

BIANCO’YA SALDIRDI

Sahaya giren taraftarlardan biri, Fiorentina’nın İtalyan futbolcusu Alessandro Bianco’ya fizikî akında bulundu.

Sivassporlu futbolcuya sarılan taraftar, Emniyet güçleri tarafından yakaladı. Yakalanan taraftar sahanın dışına çıkartılırken, maç kısa bir ortanın akabinde kaldığı yerden devam etti.

TOPLUMSAL MEDYADA PAYLAŞTI

Taraftarın akınıyla Bianco’nun burnu kırılırken, genç futbolcu yüzünün nihayet halini toplumsal medya hesabından paylaştı.

ITALIANO: NİTEKİM TİKSİNİYORUM

Fiorentina Teknik Yöneticisi Vincenzo Italiano olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Ben bunu kınanacak bir Hadise olarak görüyorum. Tabi oyuncumuzda bu türlü bir şey beklemiyordu. Şu anda burnu kızarmış durumda soyunma odasında oturuyor. Taraftarların kadrolarını dayanaklarını anlıyorum ancak bu türlü bir olayın Tüm bir maçı mahvettiğini düşünüyorum.

çok kızgınım. Hakikaten tiksindiğimi söylemek istiyorum. Bir taraftar, Bianco’ya yumruk atıp burnunu kırdı. Hakikaten utanç verici. Galibiyete karşın, Öbür bir şey düşünemiyorum.” diye konuştu.

ÇALIMBAY ÖZÜR DİLEDİ

Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay da, “Çok özür diliyoruz. Tüm İtalyanlardan özür diliyorum. Olmaması gereken bir şeydi. Maçın bile önüne geçti. tekrar tekrar özür diliyorum. Kusura bakmasınlar inşallah bu türlü bir Hadise bir daha gerçekleşmez.” tabirlerini kullandı.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir